IMAGINE IMAGINE

Ooglaserbehandeling

Wij werken uitsluitend met de meest veilige laser methoden. De voorkeur van onze oogartsen is de No-touch TransPRK ooglaserbehandeling. Deze behandeling wordt uitgevoerd met de zeer geavanceerde Schwind 500E ooglaserapparatuur. Bij deze behandeling worden met behulp van deze laser een kleine hoeveelheden weefsel van het hoornvlies verdampt zonder het oog aan te raken. Dit zorgt voor een zodanige wijziging van de kromming van het hoornvlies, dat de oogafwijking wordt gecorrigeerd. Beide ogen worden in één sessie behandeld. De behandeling duurt minder dan 10 minuten per oog. Deze methode wordt meestal geadviseerd bij cliënten tussen de 18 en 60 jaar met een sterkte die ligt tussen de -8D en + 2D (de D staat voor dioptrie; het cijfer ervoor geeft de correctiesterkte aan).

Redenen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een ooglaserbehandeling te overwegen:
- Onafhankelijk willen zijn van bril of contactlenzen
- Contactlensproblemen
- Sportbeoefening
- Groot verschil in sterkte tussen de beide ogen
- Beeldvorming en een beperkt gezichtsveld door een bril met hoge sterkte
- Bril of lenzen dragen maakt bepaalde beroepen ontoegankelijk (politie, brandweer, luchtmacht).

Basisvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een behandeling moet jouw oogsterkte minstens één jaar stabiel zijn. Dit is meestal pas boven de 18 jaar het geval. Onze oogartsen behandelen daarom geen personen die jonger zijn dan 18 jaar. Verdere basisvoorwaarden zijn een goede gezondheid, een brilsterkte tussen -8D en +2D (eventueel in combinatie met een cilindrische afwijking) en afwezigheid van staar, keratoconus of andere oogaandoeningen die complicaties kunnen veroorzaken. De behandeling kan niet plaatsvinden als je korter dan twee maanden geleden zwanger was, binnen twee maanden na het geven van borstvoeding of tijdens een periode van ernstige allergieproblemen.

Kromming hoornvlies wijzigen

Met de zeer geavanceerde Schwind 500 E ooglaserapparatuur kan op een veilige manier onder meer bijziendheid, verziendheid en cilindrische afwijkingen effectief corrigeren. Deze zogeheten Excimer laser laat met hele korte pulsen sterk geconcentreerd laserlicht volgens een vooraf vastgesteld patroon minieme hoeveelheden hoornvliesweefsel verdampen. Hierdoor wordt de kromming van uw hoornvlies gewijzigd en de afwijking gecorrigeerd. De oogartsen van IMAGINE passen bij voorkeur de No-touch TransPRK ooglaserbehandeling toe omdat deze het veiligst is.

 

Monovision

Na een ooglaserbehandeling met beide ogen zowel in de verte als dichtbij scherp zien, is boven een leeftijd van gemiddeld 45 jaar meestal niet meer mogelijk. In dat geval kunnen we wel met de laser één oog zodanig corrigeren dat dit geschikt is om te lezen en het andere oog volledig corrigeren om hiermee in de verte scherp te zien. Deze optie heet monovision.

Bij het vooronderzoek wordt gekeken of monovision eventueel is aan te bevelen. Vrijwel iedereen die na een positief advies voor deze optie kiest, kan er prima mee overweg. Mocht je echter na de behandeling niet aan monovision kunnen wennen, dan kun je het voor lezen gecorrigeerde oog aanvullend laten corrigeren. Je ziet dan in de verte zonder hulpmiddelen scherp, maar heeft dan wel een leesbril nodig. Deze aanvullende behandeling is binnen een jaar na de eerste behandeling gratis.

Onze

Kliniek

Informatie avond

Wij vinden het belangrijk dat iedereen goed geïnformeerd op gesprek komt bij onze oogarts. Daarom zijn we een informatieavond in onze kliniek aan het ontwikkelen. Tijdens deze avond ontvang je de antwoorden op je vragen rondom onze behandelingen. Daarnaast ontvang je onze informatiebrochure en kun je gebruikmaken van de quickscan. De data voor de informatieavonden worden later bekendgemaakt.
Contactgegevens

Veerpromenade 6
3353 HG Papendrecht

IMAGINE is powered by Oogkliniek Drechtsteden

CONTACTGEGEVENS

Veerpromenade 6
3353 HG Papendrecht
078 740 00 00
[email protected]

IMAGINE is powered by Oogkliniek Drechtsteden
pushpincrossmenuchevron-downarrow-down-circle